Digitális Tananyagok

A digitális tananyagok között keresgéltem.

A magyar oldalak közül, csak néhányon található olasz nyelvi oktatási anyag. A "nyelvoktatok" című oldalon, viszont elég sok és jó anyagot találtam.

http://www.nyelvoktatok.hu/nyelvvizsga_nyelvtanulas_szobeli_nyelvvizsga_temakorok_kidolgozva.php#&panel1-4

Legjobban a nyelvvizsgára felkészítő tesztek, illetve a szóbeli vizsgára készítő részek tetszenek, melyek elég alaposak, részletesek és hanganyagok is találhatóak hozzájuk.

A nyelvtani tesztek is jók, bár helyenként kicsit erőltetettek a mondatok. A diákoknak ajánlanám, otthoni gyakorlásra, kedvük, érdeklődésük szerint. Így egy az egyben szerintem nem alkalmas, arra hogy az órai anyagot otthon, e tesztek segítségével gyakoroltassam. Nehéz garantálni, hogy a példamondatokban szereplő szavakat már tanítottam, nyilván nem fedi le teljesen, az általam tartott óra anyagát, igazítani pedig nem lehet. A nyelvtani szerkezeteket gyakoroltató résznél, pedig nem jó ha közben szótározni is kell. Helyenként azt látom, hogy a téma nehéz, mint például a "menekültkérdés", de a hozzá kapcsolódó feladatok, ahhoz képest könnyűek.

Összességében egy színvonalas oldalnak tartom, mely szerintem elsősorban nyelvvizsgára készülők számára megfelelő.

Találtam két olasz oldalt is: Itt nagyon sok jó anyag van, melyeket tanítási órákon remekül fel lehet használni. Az itt található anyagok nagyon kreatívak, érdekesek és változatosak is.

http://www.scudit.net/matdid.htm

http://italianoperstranieri.loescher.it/

Ajánló
Kommentek
  1. Én